Onverklaarbare gebeurtenissen in Ambachtshof

Onverklaarbare gebeurtenissen in Ambachtshof

ZOETERWOUDE - De nieuwe bewoners van het eveneens nieuwe Zoeterwoudse Ambachtshof zijn tot nu toe qua huis, buren en locatie erg tevreden. Ze maken zich echter ook wat zorgen: er gebeuren onverklaarbare dingen. In eerste instantie lijkt een elektromagnetisch veld de boosdoener. Ambachtshof is de nieuwbouwwijk op het terrein van de voormalige Christus Dienaarkerk.

Onverklaarbare gebeurtenissen
Zo knippert het licht bijvoorbeeld af en toe. “De eerste keer dat het gebeurde gaven we er niet zoveel aandacht aan,” vertelt een van de kersverse bewoonsters, die liever anoniem wil blijven, “we dachten aan een kleine storing. Maar het gebeurt nu iedere dag wel een paar keer.” Knipperend licht is niet de enige vreemde gebeurtenis. “De klok stond ook al vier keer stil. Na de eerste twee keer hebben we de batterijen vervangen, daar kan het dus niet aan liggen. Ik hoorde dat sommige buren dezelfde problemen hebben.”

Ambachtshof
Op de plek van de Christus Dienaarkerk in Zoeterwoude werden onlangs twaalf eengezinswoningen en acht appartementen opgeleverd. De kerk werd in 2018 gesloopt. Het project heet Ambachtshof en leek enige vertraging op te lopen vanwege een probleem met de capaciteit van het bestaande netwerk van stroomkabels. De opgewekte stroom van de zonnepanelen kan op dit moment nog niet worden teruggeleverd aan het netwerk. De projectontwikkelaar vond de oplossing in het voorlopig nog niet aansluiten van de zonnepanelen. De woningen worden uiteindelijk duurzaam en gasloos.

Het ligt niet voor de hand dat de gemelde problemen met de capaciteit van het netwerk te maken hebben. Stroom aftappen van het bestaande netwerk is een beproefde methode. Een technisch probleem in de woningen lijkt ook uitgesloten te kunnen worden. Een buurman zegt: “De installaties zijn gloednieuw en zover ik kan nagaan zijn alle kwaliteitsgaranties van toepassing.”

Elektromagnetisch veld
“Het zal wel toeval zijn,” zegt dezelfde buurman. “Het is bovendien niet zo’n groot probleem. Onze kinderen slapen heerlijk op hun nieuwe kamers. Die hebben we helemaal naar hun wens ingericht. Die hebben ook geen last van de klok die af en toe stilstaat, want echt goed klokkijken kunnen ze nog niet.”

“Ik ben wat gaan lezen over mogelijke oorzaken en kwam op internet problemen met elektromagnetische velden tegen,” vertelt de anonieme bewoonster, “ik las zelfs over die velden in relatie tot heilige locaties. Misschien zie ik nu wel spoken en ik wil er ook niet teveel over nadenken, maar knipperende lichten en een klok die telkens stopt, het voelt voor mij niet helemaal lekker.”
De buurman lacht erbij en blijft nuchter: “Als het probleem blijft, schakelen we een expert in.”


Print   Email